Během příprav lyrikálu Kudykam měl portál iHned možnost nahlížet i tam, kam jiní nedohlédli. Například do klubu Boccaccio, kde se na sklonku roku 2008 odehrál svérázný konkurz; mezi pozvanými byl třeba tehdy čerstvý absolvent DAMU jménem Vojtěch Dyk, jehož podání písně Havrani na sněhu si posléze našlo cestu i na internet a získalo oblibu, s níž jsme nikdo nepočítali.

Zvláštní událost, které se mohli samozřejmě účastnit jen ti, kdo se vešli do Státní opery Praha, bych Vám chtěl předložit i tentokrát. Je to záběr z Kudykamovy derniéry v Opeře, odkud teď přechází do Národního divadla Brno.

Jako přídavek, obklopena všemi kolegy na jevišti, zpívala paní Věra Nerušilová v kostýmu Jasnovidky píseň, která vznikla během Kudykamova života v Opeře (celkem 77 veřejných představení, navštívených 65,000 diváky).

Pro přehrávání video souborů potřebujete mít zapnutý JavaScript a nainstalovaný Flash Player.

Hudbu k té písni, jako ke všem ostatním, složil Petr Hapka a instrumentace se zhostil Ondřej Brzobohatý. Je zvláštní tím, že nemá žádnou studiovou podobu, a proto ji samozřejmě nelze slýchat z rozhlasu nebo si ji koupit na nějakém cédéčku; dosud patřila pouze divákům Kudykama.

Jmenuje se Zázrak. Potěší mě, zaujme-li i některé z Vás.

Srdečně
Michal Horáček